Výsledky studia analýzy lidství

Fascinuje mě víra ovšem vše má háček

30. 4. 2009 22:08

Dnes jsem četl další blog jedné vášnivé křesťanky a nevěřil jsem svým očím.

Na jednu stranu je to asi dobrá věc, ale na stranu druhou to hrozně omezuje. Hlavně omezuje a izoluje vzhledem k liedm , kteří nesdílejí její víru. Okamžitě jsou z jejího okruhu vystrnaděni. Stačí říct " Neznám tvého Boha a nevěřím v něj" a je hotovo. Křesťanům totiž chybí tolerance a ve všech vidí budoucí věřící nebo odpůrce - nevím jaký pojem specifikovat blíže, když mají milovat bližního svého.... mimochodem toto tedy neděláte. Ano vy.. vy věřící.

Ovšem nebylo by vše tak magické a tajemné kdyby tu nebyla věda. Věda přišla na to, že víra byla vhodná pro přežití druhu. Lidského druhu. A proto jsme vírou obdařeni všichni. Ti kdo nebyly nepřežili. Nejspíše pomáhá v krajních extrémních situacích , protože na víru nepotřebujete miliony podmínek a důkazů. Prostě je vynecháte a pak se tomu říká víra. Potlačení veškerého výkonu mozku na zbytečnosti, které zpomalují tedy : analýzu, logiku, rozhodování - at už na základě sociálního, nebo momentální kritické situace. Dalo by se říci že riskování a víra patří k sobě. Celý výtah knihy zde nehodlám rozepisovat hlavně když jsem jí ještě nedočetl.

Hlavně nesmíte zapomínat, že jsme omezená stvoření. A nebo na to zapomeňte uplně a věřte. Ušetříte si spoustu starostí. Důležité z hlediska budoucnosti je jen to, co se kopíruje do další generace. Vývoj se sice snaží o rovnováhu, ale přesto existují dvě extrémní cesty. Která je úspěšnější je závislé na celé společnosti. Vývoj lidstva a jednotlivce jde sice společně, ale není to totožný proces.

Nakonec něco ze sociopatologie a sociální deviace. Učebnice pro vysoké školy byla tak hrozně a empiricky napsána, že zde nebyla ani zmínka o člověku jako jednotlivci. Nebylo tam nic "osobního". Psáno čistě roboticky jako popis společnosti a pozorované nálezy. Bez detailní analýzi příčin. Absolutní ignorace člověka jako svobodné osoby s extrémně složitou kybernetickou myslí.

 

Doplnění: Nyní jsem se také rozhodl pozastavit pokus na Vás na lidech. Po shlédnutí filmu Die Welle, který nedopadl zrovna dobře. Většina z vás není na příjmutí smrti připravena. Je to v rozporu s pudy a celým člověkem vůbec. Jít za hranice lidskosti je totiž nejen hřích, ale také risk a chce to pevnou a silnou víru. Mimoto trvat na smrtelnosti je stejné jako trvat na nesmrtelnosti. Extrémy jsou často příčinou problému.

 

 

 

Zobrazeno 1414×

Komentáře

Eilonwy

Myslíš, že křesťanům chybí tolerance? Jak kterým asi. To asi spíš záleží na charakteru těch lidí...nebo ne? :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio